fbpx
Oldal kiválasztása

Hornet V-120 Fekete elektromos őzriasztó

31 500 Ft

Leírás

Hornet V-120 Fekete elektromos őzriasztó

 

Hornet V-120 őzriasztó

 

Feszültség                          8-16V

Működési alap frekvencia  4.805kHz

Ultrahang frekvencia          18000 – 21000Hz

Hangnyomás szint                  120 dB

Hatótávolság                           kb. 250m

Szín                                         króm

Szerelő kit használható         igen

Évente több tucat baleset történik útjainkon, amelyet az autó előtt átszaladó vadállatok okoznak. Egy ilyen baleset nem csak hatalmas anyagi kárral jár, de sajnos nem ritka a súlyos személyi sérülés sem. Hogy az ilyen baleseteket elkerüljük, hatékony segítség a Hornet V-120 őzriasztó, hiszen az ember számára alig, de az őzek számára kitűnően hallható nagyfrekvenciás hanghullámot bocsát ki, amit az állat már több száz méterről is meghall.

Az őzek hallása rendkívül jó, de viselkedésük meglehetősen kiszámíthatatlan. Ha idegen eredetű, ismeretlen hangot hallanak, általában megállnak, és hallgatóznak, hogy megállapítsák, hogy ez a hang veszélyt jelent e rájuk nézve.

Nem fognak feltétlenül elfutni a hang elől, így mindig vezessünk óvatosan, és számítsunk arra, hogy mégis kiugorhatnak az úttestre.

Ez a magasfrekvenciás hanghullámokat kibocsátó eszköz bizonyult eddig a legsikeresebbnek a vadon élő állatokkal történő balesetek elkerülésében. A HORNET hanghullámai az emberi hallóképesség határán vannak, ezért sokan ennek a hangnak csak egy részét hallják, annak ellenére, hogy 120dB erősségű hangot bocsát ki, amely 480-490m-ig elhallatszik. 

Mivel a HORNET hangja lakott területen zavarhatja a lakosságot, javasoljuk, hogy csak olyan helyeken használja, ahol fennáll az őzekkel való találkozás veszélye. A HORNET elektromos őzriasztó csomagjában egy kapcsolót is mellékeltünk, ennek a beszerelését minden esetben javasoljuk, hogy igény esetén az eszközt ki tudjuk kapcsolni.

A HORNET elektromos őzriasztó egy amerikai szabadalom, ahol már több éve hatalmas sikernek őrvend a készülék és sikeresen bizonyított az utakon (több szállítmányozási cég is kötelezővé tette a teherautóin, illetve a Harley Davidsonok nélkülezhetetlen kiegészítője).

 Az elektromos őzriasztót nem csak személyautókra és teherautókra, hanem motorkerékpárokra is ajánljuk (motorkerékpárokra érdemes a króm változatot választani: Hornet V-120C Chrome). Ez a termék, Hornet V-120C króm változata, ára valamivel magasabb, mint a fekete változatnak, főként motorkerékpárokhoz javasoljuk. Teherautókhoz az Interstate modell megvásárlását javasoljuk.

Álljon alább néhány jótanács, hiszen vadriasztóval felszerelkezve is óvatosságra van szükség az országúti vezetés során:

A legkritikusabb időszak az év folyamán az augusztus és szeptember, ami több őzfélének is a párzási időszak. Ekkor különösen kiszámíthatatlanok, ezért vezessünk a szokásosnál is óvatosabban.

Ha átugrott előttünk egy őz vagy szarvas az úton, ne álljunk azonnal vissza a gázra! A vezérállatot, többnyire egy korosabb tehenet, a többi szarvas ész nélkül, vakon követi, ők még annyira sem néznek körül, mint a “főnök”.

Érdemes tudni, hogy az őz és a szarvas esőben gyakran kiáll az útra, hogy a vizes gallyak ne érjenek a szőréhez, mert ahogy a sátorponyva is átnedvesedik, ha esőben megérintjük, a patások vízszigetelése is jobban működik, he nem simogatja őket a növényzet. Ilyenkor tehát még jobban figyeljünk.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hornet V-120 Fekete elektromos őzriasztó” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük